TERMOGRAFI


Hvad er termografi og hvad Bruges det til?

Termografi er et kamera, som omformer den varme der frigives af kroppen til en infarød digital opløsning. Termografi viser hvor der er ubalancer eller ophobninger af varme forårsaget af bla. inflammation eller betændelse. samt om der et symmetri i de store muskelgrupper. Termografi kan med temperatur forskelle se præcis, hvor der kan være et problem. En termografering kan aldrig stille en diagnose og er ikke en erstatning for et dyrlægebesøg.

 

Både dyr og mennesker har fordel af termografi. Ofte er der ubalancer i kroppen, der kan udvikle sig til skader. Termografi gør det muligt at opdage disse ubalancer i tide og begrænse skaden eller helt undgå den. Det er svært at kommunikere med dyr om smmerter men med et Termisk kamera kan man finde smerten og behandle korrekt første gang. Samtidig kan man undervejs følge udviklingen og om skaden heler korrekt op.

 

At tilpasse en sadel korrekt, kan være en udfordring, fordi man ikke kan se, om der skal tages højde for en ubalance eller et punkt, der volder hesten problemer. Her kan termografi hjælpe.

 

Vi bruger termografi til lokalisere smerter problemstillinger og skader, og løbende til at følge udviklingen af en skade, der allerede er opstået og diagnosticeret af en dyrlæge.

Tydelig afvigelse på forben.
Skade lokaliseret til hoven.